Вибір будівельної компанії для проєкту "Маєток"

Вибір будівельної компанії для проєкту "Маєток"

Створюючи благодійний проєкт “Маєток” ми в першу чергу думали про людей. Ми хотіли зробити не черговий барак, де люди можуть пересидіти важкі часи, ми хотіли повернути людям дім і атмосферу безпеки та щастя, яку можна відчути тільки вдома.

Пошук та вибір компанії-підрядника, яка побудує саме те, що ми планували при задумі проєкту, був нелегким і довготривалим. Ми шукали партнера, що поділяє наші цінності, який турбується про людей, так само, як і ми.

Почали з перегляду інформації та пропозицій, провели велику кількість консультацій з виробниками модульних домів, намагались знайти підрядника, який буде гнучким, винахідливим і уважним до наших вимог, щоб впевнитись, що він спроможний втілити наш задум.

Ми проаналізували як живуть люди в модульних містечках і хоч ми розуміли, що люди, які втратили дах над головою будуть раді будь-якому варіанту оселення, ми все ж таки думаємо, що українці вже достатньо настраждались і заслуговують на кращі умови, ніж залізна коробка і вбиральня на дворі.

Ми намагалися створити гідне житло, що буде зручними для кожного члена родини, враховували кожну деталь, тому підряднику виставляли такі вимоги - наші Маєтки мають бути:

  • Пересувними, щоб будинок можна було розібрати, перевезти та зібрати на новому місці, при цьому якість будинку не має страждати

  • Модульними, щоб в будь-який час площу будинку можна було розширити, шляхом додавання нових модулів

  • Гідними, щоб люди в наших Маєтках відчували себе, як вдома, щоб будинки були оснащені всім необхідним для комфортного проживання, могли бути підключені до всіх комунікацій та максимально ергономічними

  • Енергоефективними, щоб будинки були повністю утепленими згідно вимог та стандартів України, відповідали всім нормам і вимогам енергоефективності.

  • Екологічними, щоб виробник використовував екологічно чисті матеріали

Після ретельного відбору ми зупинились на компанії “Розумні житлові рішення” (Smart Housing Solutions). Цей виробник може виготовляти такі модулі, як нам потрібні, швидше за інших і роблять вони це, не за рахунок якості, а за рахунок добре спланованого виробничого процесу.

Компанії “Розумні житлові рішення” виготовляє блок-контейнер у себе в цеху, а потім готовий дім доставляють на земельну ділянку. Від замовлення до монтажу дому необхідно лише 30 днів, що дає можливість сім'ям швидко отримати модульний будинок і розпочати новий розділ свого життя.

news_1_diag1.png

Крім того, компанія “Розумні житлові рішення” повністю задовольняє запити та вимоги проєкту Маєток. З ними ми впевнені, що наші Маєтки будуть комфортним і гідним житлом як зовні, так і всередині, матимуть каркасну пересувну конструкцію та можливість збільшення дому за потребами мешканців. 

Ми, також, зійшлись на тому, що у разі виникнення черги на виробництві “Розумні житлові рішення” будуть надавати перевагу нашим замовленням, щоб в першу чергу перекрити потреби біженців. І ми, і наші партнери однаково розуміємо наскільки гострим є зараз питання житла для українців, чиї дома було зруйновано внаслідок цієї війни.

При плануванні благодійного житла для ВПО ми хотіли, щоб навіть в одномодульному будинку люди відчували, що це не тимчасове житло, а повноцінний дім. Ми бачили, що по площі будинку мінімальна пропозиція на ринку починається з 15 кв.м., але не хотіли пропонувати людям житлові коробки й тому ставили задачу проєктувальникам, щоб Маєток був по площі близький до однокімнатної квартири та при цьому зручний і функціональний.

news_1_diag2.png

Ми також проаналізували утеплення модульного житла, яке пропонують різні компанії-виробники. Хтось може не звернути на це увагу, але це впливає на вартість проживання, як взимку, так і влітку. Компанія “Розумні житлові рішення” пропонує утеплення підлоги, стін та стелі мінватою від 200 міліметрів, що забезпечує неперевершену енергоефективність та комфорт всередині будинку. Цей рівень утеплення допоможе знизити енерговитрати сімей та створить теплу затишну атмосферу всередині модульного житла. У порівнянні з іншими компаніями, які пропонують скромніші параметри утеплення, дана будівельна компанія демонструє серйозну турботу про комфортне проживання мешканців будинку.

Утеплення стін, підлоги та стелі у різних виробників модульного житла

Компанії

Утеплення
стін, мм

Утеплення
підлоги, мм

Утеплення
стелі, мм

Компанія М

100

100

100

Компанія B

150

100

100

Компанія U

150

200

200

Компанія E

150

200

200

Компанія N

150

150

-

Компанія D

150

150

150

Компанія S

150

150

150

Компанія T

150

150

150

Компанія K

200

150

300

Компанія Bn

120

160

120

Компанія O

100

150

200

Компанія A

150

150

100

Розумні житлові рішення

200

200

250

Компанія R

150

200

200

*Назви всіх компаній, крім обраного підрядника (Розумні житлові рішення) ми приховали на умовах конфіденційності

Стиль, який ми обрали для наших Маєтків - барнхаус. Основною складовою цього стилю є використання натуральних матеріалів природної палітри кольорів. Ми вже узгодили, що до оздоблення будинку буде застосовується цільна деревина хвойних порід. Це буде гарантувати безпеку та здоров'я сімей, які житимуть у Маєтках.

Приймаючи рішення ми спирались на ті цілі, які наш благодійний фонд ставив перед собою починаючи цей проєкт. Ми задекларували свої цілі й хотіли побачити рішення, які пропонує підрядник, щоб реалізувати наш задум

Цілі фонду

Рішення від РЖР

1

Надати людям гідне житло, де можна ростити щасливе молоде покоління українців

  1. Мінімальна площа будинку починається від 25,6 кв.м. з кухнею та вбиральнею всередині. Одномодульний будинок можна порівняти за площею з однокімнатною квартирою.
  2. Всі дома від РЖР продумані до дрібниць - безліч поличок, де можна зберігати свої речі, можливість підключення до всіх необхідних комунікацій, врахована кожна деталь.
  3. При виробництві будинку використовуються екологічно чисті матеріали, тож здоров’ю майбутніх мешканців нічого не загрожує.

2

Люди, які житимуть в наших Маєтках мають знати, що невеликий будинок це не назавжди

  1. Є можливість розширити площу свого будинку, шляхом додавання нових модулів у майбутньому і, таким чином, збільшувати площу під свої потреби.
  2. Є можливість покращити екстер'єр будинку у майбутньому при невеликих трудовитратах, наприклад, замінити профлист, яким оздоблений будинок, на дерев’яний сайдинг, що зробить зовнішній вигляд дому більш вишуканим.

3

Ми хочемо дати людям свободу обирати де жити після закінчення війни

  1. Пересувна конструкція будинку надає можливість мешканцям в будь-який час розібрати будинок, перевезти на нове місце і зібрати його знову. Тож після закінчення війни люди зможуть повернутись в свої міста зі своїм новим домом, або обрати собі нове місце проживання.
  2. В залежності від вибору фундаменту є можливість будувати та узаконювати такий будинок, як постійне, так і як тимчасове житло.

4

Ми піклуємось про здоров'я та комфорт людей, які проживають в будинку

  1. Виконання вимог щодо екологічної безпеки.
  2. Виконання вимог щодо пожежної безпеки.
  3. За рахунок енергоефективності зменшення витрат на опалення взимку та охолодження влітку.

5

Ми хочемо надати більше робочих місць українцям в Україні та підтримати нашу економіку

  1. Будинки виробляються в Україні по максимуму з українських матеріалів.

У ситуації, коли потреба у відновленні житла для постраждалих сімей величезна, вибір правильної будівельної компанії грав для нас вирішальну роль. Ми вибрали компанію, яка пропонує оптимальне співвідношення швидкості, надійності та якості роботи і при цьому співпадає з нами по цінностям. 

MOD_MAETOKCHAT_PHOTO_ALT
Вікторія
Вітаю! Готова Вам допомогти. Напишіть мені, якщо хочете надати або отримати допомогу
Вас вітає проєкт "МАЄТОК" Благодійного фонду "Батьки для України"